ГлавнаяРегистрацияВход Off-Road Club Ivanovo

основан 22/11/2007
И пусть глубока колея-
мы не сдадимся ни х...я!
Суббота, 18.04.2026
  Подскажите - Форум
Приветствую Вас Гость | RSS

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: admin, angel, frog, s@nch@s  
Подскажите
АвеМарияДата: Понедельник, 09.03.2026, 12:29:30 | Сообщение # 1
Заглянул
Статус: Offline
Награды: 0
Проектируем ответственную линию связи между двумя зданиями, где проходит критически важный трафик, даже минутный простой приведёт к серьёзным потерям. Хотим сделать резервирование оптики: чтобы в случае обрыва на основной линии трафик автоматически переключался на резервную. Какое оборудование для этого нужно?

ЛапочкаДата: Понедельник, 09.03.2026, 21:56:14 | Сообщение # 2
Заглянул
Оптические переключатели тут https://fibotelecom.ru/catalog/modulnaya_sistema_xwdm/olp смотрите, они работают автоматически: мониторят уровень сигнала на основной линии, и если он падает (обрыв, сильное затухание), мгновенно переключают трафик на резервный канал. Мы ставили такие на магистральном канале между ЦОД. Оборудование не самое дешёвое, но надёжное. При грамотном подборе обрыва кабеля никто и не заметит.

Сообщение отредактировал Лапочка - Понедельник, 09.03.2026, 21:58:06

klarikafoolishДата: Воскресенье, 22.03.2026, 00:00:28 | Сообщение # 3
Заглянул
Bakı taksi sürücülərinin çoxu kimi mən də günümün çox hissəsini maşında keçirirəm. Artıq 5 ildir bu işi görürəm. Müştərilər müxtəlif olur – bəzisi danışqan, bəzisi susqun, bəzisi əsəbi, bəzisi gülərüz. Amma o gün mənim üçün fərqli idi. Həmin gün hər şey dəyişdi.

Səhər tezdən işə çıxmışdım. Hava yaxşı idi, mart ayının günəşli səhəri. İlk müştərimi 8-də götürdüm, ikincini 9-da. Gün yaxşı gedirdi. Saat 11-ə yaxın Yasamal rayonunda bir qız çağırdı. Adı Aylin idi. Görünüşündən tələsik olduğu belli idi. Maşına mindi, “Xəzər rayonu, Xocəsən qəsəbəsi” dedi. Yola düşdük.

Yolda danışmağa başladıq. Əvvəlcə adi söhbət – hava, yol, tıxac. Sonra Aylin dedi ki, iş axtarır, bu gün müsahibəyə gedir. Dedim ki, ümid edirəm qəbul olarsan. Gülümsədi. Sonra birdən soruşdu: “Siz nə işlə məşğul olursunuz? Yalnız taksi?” Dedim: “Bəli, başqa işim yoxdur.” O da dedi: “Mənim qardaşım da taksi sürürdü, amma indi başqa işlə məşğuldur.” “Nə işdir?” dedim. “İnternetdə,” dedi, “bir platformada işləyir. Oynayır, qazanır.”

O vaxta qədər mən bu işlərə çox da ciddi yanaşmırdım. Eşitmişdim, amma qarışmamışdım. Aylin dedi ki, qardaşı ona da tövsiyə edib. “Mən də baxacam bəlkə,” dedi. Müsahibəyə çatdıq. “Uğurlar” deyib yola saldım. Amma o söhbət ağlımdan çıxmadı.

Axşam evə gələndə düşündüm. Niyə də olmasın? Həftənin 6 günü maşın sürürəm, darıxıram. Vaxt keçirmək üçün bir şey olsa yaxşı olar. Telefonumu əlimə aldım, axtarmağa başladım. Aylinin qardaşının dediyi platformanı tapmaq çətin olmadı. Sayta girdim, gördüm ki, tətbiq də var. Düşündüm, tətbiq daha rahat olar. Axtardım, tapdım. O an ekranda gördüyüm yazı mənə sadə göründü: mostbet bd app. Yükləməyə başladım. Bir neçə dəqiqəyə telefonumda hazır idi.

Tətbiqi açdım. Qeydiyyatdan keçdim. Ad, soyad, nömrə. Hamısı sadə və sürətli idi. Sonra kiçik bir məbləğ yatırdım. O qədər də böyük deyildi – bir neçə manat. İtirsəm, iki litr benzin itirmiş olacam. Qazansam – nə yaxşı.

Oyunların siyahısına baxdım. Slotlar, kart oyunları, rulet. Mən sadə bir slot seçdim. Başladım fırlatmağa. İlk 10-15 dəqiqə sakit keçdi. Kiçik uduşlar, kiçik itkilər. Heç bir həyəcan yox idi. Sadəcə vaxt keçirdim. Amma sonra birdən-birə ekranda bir şey dəyişdi. Ardıcıl olaraq eyni simvollar düşməyə başladı. Ekran işıqlandı, musiqi dəyişdi. Bonus turu açıldı. Rəqəmlər sürətlə artmağa başladı.

Mən əvvəlcə inanmadım. Oturduğum yerdə irəlilədim. “Bu nədir?” dedim öz-özümə. Gözlərimə inanmadım. Balansım bir anda üç qat artmışdı. Ürəyim sürətlə döyünməyə başladı. Oynamağa davam etdim. Bir neçə dəfə də fırlatdım. Yenə bonus. Yenə artım.

Bir saat keçməmişdi ki, balansım başlanğıcdakının altı qatına çatmışdı. Oturduğum yerdə donub qalmışdım. Telefonu stolun üstünə qoydum. Durub pəncərəyə yaxınlaşdım. Çölə baxdım. Küçədə maşınlar keçirdi, insanlar gəzirdi. Heç kim bilmirdi ki, mənim həyatımda bu an nə baş verir. Mən taksi sürücüsü, günü maşında keçirən adam, bir saat ərzində həftəlik qazancımı qazanmışdım.

Qayıdıb telefona baxdım. Rəqəm hələ də orada idi. Düşünməyə başladım. “İndi nə? Davam edim, yoxsa çıxarım?” Açgözlük etmək istəmirdim. Çünki bilirdim ki, belə anlarda insanın beyni bulanır. “Bir az da” deyə-deyə hamısını itirən müştərilərimi tanıyırdım. Onlar mənə maşında hekayələrini danışırdılar. Mən onların səhvlərini təkrarlamaq istəmirdim.

Qərar verdim. Çıxarış edəcəm. Hesab bölməsini açdım. Bütün detalları doldurdum. Əməliyyatı təsdiqlədim. Sonra telefonu yerə qoydum. Təxminən 15 dəqiqə keçdi. Bankdan bildiriş gəldi. Pul kartımda idi. O an elə bir sevindim ki, evdə tək olduğum üçün şükür etdim. Qışqırmaq istəyirdim, amma qonşuları qorxutmaq istəməzdim.

Ertəsi gün səhər işə çıxanda Aylini axtardım. Təəssüf ki, nömrəsi yox idi. Amma içimdən ona təşəkkür etdim. O olmasaydı, mən bu işə başlamazdım. O gün müsahibəyə gedən sərnişin qız mənim həyatımda bir dönüş nöqtəsi oldu.

O gündən sonra öz qaydalarımı qoydum. Həftədə iki dəfə, maksimum. Ayırdığım büdcə var. Qazansam – sevinirəm, itirsəm – əsəbləşmirəm. Çünki bilirəm ki, əsas gəlirim maşındadır. Bu, sadəcə əlavə bir şeydir. Mostbet bd app indi telefonumda hazırda durur. Hər dəfə tətbiqi açanda o günü, Aylini, o səhəri xatırlayıram.

Keçən həftə yenə oynadım. Böyük udmadım, amma xeyli vaxt keçirdim. Və nə vaxt istəsəm, asanlıqla daxil ola biləcəyimi bilmək mənə rahatlıq verir. Mostbet bd app mənim üçün sadəcə bir tətbiq deyil. Bu, bir başlanğıcdır. Bir sərnişin qızın təsadüfi söhbətindən yaranan bir hekayənin başlanğıcı.

Həmin qazandığım pulla maşıma yeni bir radio aldım. Köhnəsi artıq işləmirdi, səssiz qalmışdım. İndi hər gün işə çıxanda radio açıram, musiqi dinləyirəm, müştərilərimlə danışıram. Bəzən içəridə mostbet bd app yazısı gözümə sataşır, gülümsəyirəm. Və yoluma davam edirəm.

Bu gün həyatım yaxşıdır. Maşın yaxşı işləyir, radio səslənir, müştərilər razıdır. Və həftədə bir neçə dəfə də olsa, o həyəcanı hiss edirəm. Amma indi mən həmin həyəcana hakiməm. O mənə yox. Və bu hiss, inanın, pullardan daha dəyərlidir. Bir sərnişin qızın təsadüfi söhbəti mənə bunu öyrətdi. Bəzən həyatda ən yaxşı şeylər ən gözlənilməz anda, ən sadə yerdə baş verir. Mənim üçün o yer taksinin arxa oturacağı idi. O qız isə sadəcə müsahibəyə tələsən bir sərnişin. Amma o an hər şeyi dəyişdirdi.

DilleДата: Вторник, 31.03.2026, 14:12:36 | Сообщение # 4
Заглянул
интересно конечно

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright Off-Road Club Ivanovo © 2026